O nama

 

Tvrtka Ed Borel osnovana je 1994. godine s ciljem razvoja i implementacije vlastitih programskih rješenja. Znanje i iskustvo skupljeno usavršavanjem programa Eskulap tijekom devedesestih godina iskorišteno je za razvoj novog Programskog paketa za ljekarničko poslovanje EskulapWin koji je baziran na Windows operativnim sustavima i najmodernijim tehnologijama obrade i prijenosa podataka.

Slijedeći proces privatizacije i informatizacije ljekarni u Hrvatskoj, uz svakodnevnu interakciju s farmaceutima, informacijski sustav vođenja ljekarni EskulapWin neprestalno je usavršavan tako da je danas među najboljim cjelovitim rješenjima u Hrvatskoj u ovom segmentu.

Osim glavnog produkta ?a href="htm/EWupute.htm">EskulapWin?tvrtka Ed Borel razvila je i programe: ?a href="htm/CRUpute.htm">CentralRegistry?(centralno naručivanje), ?a href="htm/GLupute.htm">General Ledger?/a> (knjgovodstvo), ?a href="htm/PHupute.htm">PharmacyHospital?(bolnička ljekarna), ?a href="javascript:;">Immunology?(distribucija cjepiva), ?a href="javascript:;">Caritas?(distribucija doniranih lijekova)

EskulapWin
EskulapWin je programski paket za ljekarničko poslovanje. U programu su
ugrađene evidencije propisane zakonima vezanim za trgovinu na malo te
evidencije vezane za ljekarničko poslovanje.
Program podržava veliki broj raznih eksternih uređaja kao što su čitači barkoda,
čitači magnetnih kartica, pokazivači za kupce, POS uređaji banaka...
Posebna pozornost posvećena je povezivanju i razmjeni podataka ljekarne s dobavljačima,
osiguravajućim društvima, drugim ljekarnama unutar ustanove, računovodstvom,
centralnoj nabavi, bankama. Program podržava internetsko naručivanje robe, obradu
i fakturiranje recepata i doznaka HZZO, eRecept, obradu i fakturiranje recepata dopunskih
osiguranja (CZO,...), galenski i magistralni laboratorij, dnevnik analize, kreiranje izvješća za Agenciju za lijekove, štampanje naljepnica
s cijenama i signaturama, automatsko ažuriranje liste lijekova i ortopedskih pomagala, izdavanje predračuna, izdatnica i veleprodajnih računa...

GeneralLedger
General ledger je modularni program za financijsko knjigovodstvo namjenjen za višekorisnički rad u lokalnoj mreži računala, a koji implementira sljedeće funkcije: evidencije i izvješća propisane Zakonom o računovodstvu, evidencije i izvješća propisane Zakonom o PDV-u, automatsko učitavanje i knjiženje svih dokumenata iz ljekarničkih jedinica, automatsko učitavanje i knjiženje izvadaka iz internetskog bankarstva, automatsko učitavanje i knjiženje specifikacija uplata HZZO-a, kreiranja izvješća za ravnateljstvo (management), slanje podataka u maticu za konsolidirana finacijska izvješća (SAP), osnovna sredstava,... Program je rađen u suradnji s računovodstvima ljekarničkih ustanova te ima integrirane opcije specifične za poslovanje ljekarni i ljekarničkih ustanova (evidencija iodređivanje dinamike plaćanja u cilju ostvarivanja cassa sconta, analitika zaliha po ljekarničkim jedinicama i ukupno, analitika realizacije (prihoda) po periodima i vrsti plaćanja te njihov postotni udio u cjelokupnom prometu za svaku ljekarničku jedinicu i ukupno,?. Navedene podatke moguće je exportirati u Excel datoteke.CentralRegistry

CentralRegistry služi za analizu podataka o nabavi i prodaji roba, centralno naručivanje te praćenje trenutnog stanja zaliha po ljekarnama unutar ustanove.
Temelj funkcioniranja su Centralni šifrarnici (artikala, dobavljača,? koji su, ovisno o ovlastima, dostupni korisnicima.
Podaci se u Centralni registar prikupljaju u realnom vremenu.
Osim prikaza podataka putem tablica, podatke je moguće exportirati u Excel datoteke ili prikazati grafički na ekranu.


PharmacyHospital

PharmacyHospital je program za pračenje poslovanja bolničkih ljekarni.


Immunology

Immunology je program za pračenje distriubucije cjepiva u Hrvatskoj.


Caritas

Caritas je program za pračenje distribucije lijekova iz donacija.

Svi programi razvijeni su najmodernijim programskim alatima uz upotrebu internet tehnologija za prijenos podataka.
2006 godine u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore na izbornoj i svečanoj skupštini Hrvatskog informatičkog zbora Ed Borelu je dodjeljena "Plaketa informatika", nagrada koju "struka dodjeljuje struci".
Plaketa se dodjeljuje jednom godišnje pojedincima i organizacijama za postignute zapažene rezultate u širenju i unapređenju informatike, znanstveni i stručni doprinos razvoju informatike, uspješne rezultate postignute u obrazovanju informatičkih kadrova, značajna dostignuća u proizvodnji, i publicističku i propagandnu djelatnost u afirmaciji informatike.

Kontakt :
Ed Borel
Savica šanci 129 (prikaz na karti)
10 000 Zagreb
MB : 0591092
OIB : 69486461901

Telefon :
01/2406 083
01/2409 070

Fax:
01/2406 082

E mail :
edborel@edborel.hr

Ed Borel d.o.o. za informatičku djelatnost, CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB, tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082, www: http://www.edborel.hr, e-mail: edborel@edborel.hr

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082