CentralRegistry - Kartica vjernosti

Kartica vjernosti

Uvod
U marketingu općenito kartica vjernosti, lojalna kartica, kartica bodova ili klub kartica je plastična ili papirnata kartica, vizualno sličana kreditnoj ili debitnoj kartice, koja identificira vlasnika kartice kao člana u program lojalnosti. Kartice vjernosti su sustav od modela poslovne vjernosti . U Velikoj Britaniji se obično naziva kartice lojalnosti, u Kanadi nagrade kartice ili kartica bodova, te u Sjedinjenim Američkim Državama ili popust kartice, klub kartica ili nagrade kartice. Kartice obično imaju barkod koji se lako može skenirani.

Uz predočenje kartice, kupac obično ima pravo na bilo popusta na trenutnu kupnju, ili dodjela bodova koji se mogu koristiti za buduće kupnje.

 

 

 

Podešavanje kartica vjernosti

 1. Pravila stjecanja bodova
  - u programu CentralRegistry u opciji Kartica vjernosti -> Pravila stjecanja bodova postavlja se izračun za skupljanje bodova na kartici vjernosti kupaca. Izračun bodova radi na način da u prvo polje "Za kupljenih" upišete iznos kuna (potrebnih za skupljanje bodova), a u drugo polje "Bodova" iznos bodova koliko kupac dobiva.
  Bodovi se ostvaruju i plaćanjem učešća za lijekove s dopunske liste te ovisno o postavljenoj opciji i za svaki izdani recept.

  NAPOMENA: Ako postavite da za kupljenih 50 kuna kupac dobiva 1 bod, a ukupan iznos računa iznosi 65,00kn tada će kupac dobiti 1 bod, a ostatak od 15,00kn prenjet će se na na drugu transakciju.
 2. Pravila korištenja bodova
  - u programu CentralRegistry u opciji Kartica vjernosti -> Pravila korištenja bodova postavljaju se pravila po kojima će kupac iskoristiti svoje skupljene bodove za određeni popust na računu. Novo pravilo dodajete odabirom opcije "Novi", a zatim popunjavanjem sljedećih podataka:
  Pravilo: ovdje upišite naziv pravila (slobodan tekst)
  Stalni popust:
  upis iznosa stalnog popusta na artikle iz popisa kartice vjernosti bez obzira na bodove
  Popust (bodovi) %:
  u prvo polje upišete iznos popusta, a u drugo polje broj bodova koliko je potrebno za ostvarenje navedenog popusta
 3. Privremeni Koeficjenti artikala
  - u opciji Kartica vjernosti -> Privremeni koeficjenti artikala moguće je za željene artikle, u željenom periodu postaviti koeficjent računanja bodova.
  Na primjer, ako želite postaviti da se za artikl Cedevita Balance Kalcij 70g računaju dvostruki bodovi u periodu od 01.01.2016 - 31.01.2016, tada je potrebno upisati sljedeće: 4. Unos kartice vjernosti
  - kartice vjernosti kupaca možete upisati u ljekarni (program EskulapWin) ili na Centralnom registru (program CentralRegistry)

Rad s karticom vjernosti

Prije početka rada s karticama vjernosti u EskulapWin-u potrebno je definirati artikle na koje se odnosi popust. Definiranje artikala izvodi se u opciji Cjenik -> Definicija popusta na način da odaberete artikle kojima želite omogućiti popust za karticu vjernosti, a zatim kliknete na gumb "Popust za karticu vjernosti" te omogućite popust.U programu EskulapWin u trenutku naplate računa na blagajni potrebno je "dohvatiti" podatke za karticu vjernosti kupca. Dohvat


Izvještaji po kartici vjernosti

Izvještaje po kartici vjernosti možete pregledavati u ljekarni (program EskulapWin) ili na Centralnom registru (program CentralRegistry)

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082