Popust na ukupan iznos računa

Preuzimanje popusta

Preuzimanje popusta odrađuje se automatski prilikom svakog ulaska u EskulapWin.
Popusti na ukupan iznos računa vidljivi su opciji 'Cjenik' -> 'Popusti na ukupan iznos računa'.Osim automatskog preuzimanja, popuste je moguće učitati unutar opcije klikom na tipku 'Učitavanje iz centralnog registra'.Popusti definirani na centralnom registru, automatski su nakon učitavanja proknjiženi u EskulapWin-u.
Inicijalni filter unutar tabličnog prikaza prikazuje popuste do današnjeg dana, stoga ako postoje popusti definirani u budućnosti, molimo promijenite datum „do:“ unutar filtera kako bi oni bili vidljivi.

Korištenje popusta na ukupan iznos računa

Popust se koristi unutar blagajne nakon unosa artikala pritiskom na tipku 'popust' u donjem desnom rubu ekrana.Nakon toga otvara se prozor s rekapitulacijom popusta po artiklima. U ovom probnom slučaju, Artikl A se nalazi na „ privremenom popustu po artiklu (označen sa privremeni) od 7.5% dok druga dva artikla nemaju primijenjen nikakav popust.Popust na ukupan iznos računa primijenjujemo pritiskom na tipku 'popust' u lijevom kutu.
U novootvorenom prozoru, prikazat će se svi popusti na ukupan iznos računa preuzeti s Centralnog registra. Iznad same liste, postoji mogućnost unosa teksta za pretragu. Popust se naposlijetku odabire tipkom u redu.Nakon odabira popusta na ukupan iznos računa od 5%, isti se prebacuje u prozor za rekapitulaciju popusta. U navedenom primjeru, Artikl A ostao je na popustu od 7.5% jer je on viši od popusta od 5% na ukupan iznos računa. Artikl B dobio je 5% popusta, dok Artikl C nije dobio ništa jer je na strani Centralnog registra definiran kao artikl na koji nije dopušteno davati popust.U slučaju da je odabran popust na ukupan iznos računa od 10%, Artikl A također bi preuzeo taj popust obzirom da je u tom slučaju veći od postojećeg popusta od 7.5%.Pritiskom na tipku „U redu“, popusti se prenose u blagajnu nakon čega slijedi uobičajena naplata.

Korištenje popusta za artikle kratkog roka

Popust na artikle kratkog roka unosi se ručno, pozicioniranjem na kućicu Ukupni popust %.

Naglašavamo da je korištenje ove mogućnosti dozvoljeno jedino za ovu vrstu popusta i u slučaju kad uočite da je prilikom formiranja Popusta na ukupan iznos računa 5% i Popusta na ukupan iznos računa 10%, izostavljen artikl koji prema zakonu može biti uključen. Molim da se strogo pridržavate navedenog kod primjene popusta.U slučaju da primjetite artikl koji bi prema svojim karakteristikama morao biti uključen u Popuste na ukupan iznos računa, molimo da pošaljete e-mail u marketing kako bi se omogućio popust za taj artikl.

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 129, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082