Povijest promjena - Pregled i promjena podataka poslanih u vanjski sustav

 

Svaka promjena na kartici artikla koja se sinkronizira s vanjskim sustavima zabilježena je u programu kao poruka s podacima koji su nastali u tome trenutku.
Promjene je moguće pregledati pojedinačno za željeni artikl ili skupno za željeni period u sljedećim opcijama programa:

Osim podataka artikla vidljiv je datum slanja/zaprimanja i ime korisnika koji je napravio promjenu. Podaci se sinkroniziraju trenutno što je vidljivo u stupcu "Poslano" gdje je prikazan datum slanja podatka iz ljekarne i datum zaprimanja u vanjski sustav.
Šifra AA označava uspješno zaprimljene podatke u vanjski sustav, AE greška u zaprimanju zbog pogreške u podacima i XX da komunikacija između ljekarne i vanjskih sustava ne radi.

Inicijalno poslane podatke artikla moguće je promjeniti ili poslati s određenim datumom od kojeg želite da promjena bude aktivna.
Postupak promjene izvodi se na sljedeće načine:

 1. u opciji Registri -> Artikli pod karticom "Povijest promjena":

  a) promjena poslanog podatka
  - pozicionirajte se na željenu promjenu unutar prikazanih transakcija, odaberite opciju "Promjeni", upišite željenu promjenu te odabirom opcije OK pošaljite promjene u vanjski sustav:


  * Nakon navedenog postupka program će promjeniti pozicioniranu transakciju s odabranim parametrima.


  b) Promjena datuma (unos nove poruke)
  - pozicionirajte se na željenu transakciju koju želite postaviti da vrijedi od određenog datuma, odaberite opciju "Novi", upišite željeni datum i promjenu te odabirom opcije OK pošaljite promjene u vanjski sustav:


  * Nakon navedenog postupka program će dodati novi zapis s odabranim parametrima i datumom važenja.

 2. u opciji Povezivanje - > Artikli: Ljekarna->BIS
  - odaberite željeni period pregleda transakcija artikala, pronađite zadnje prenešeni historijat za željeni artikla, a daljnji postupak identičan je gore navedenom.
  Odaberite zapis, a zatim ovisno o potrebi odaberite promjenu poruke ili unos nove. Odabirom opcije "Novi" u alatnoj traci:  Na novotvorenoj opciji upišite željene podatke lijeka i datum od kojeg upisana promjena vrijedi:  Odabirom opcije "OK" program će podatake poslati u vanjski sustav te stvoriti novi zapis u historijatu:  U historijatu je tada vidljiva promjena na trenutni dan ali s datumom "Vrijedi od" koji ste postavili

 

 

 

 

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 129, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 06 083, http://www.edborel.hr, e-mail: podrska@edborel.hr