IMS HEALTH

Uvod

IMS Health je vodeća globalna kompanija u praćenju informacija i davanju usluga u sektoru zdravstva s tradicijom od preko 60 godina. Globalno posluje u više od 100 zemalja diljem svijeta i surađuje s preko 100.000 dobavljača podataka. Kako bi održali i zadržali tu poziciju IMS Health posebnu pažnju posvećuje zaštiti privatnosti podataka te je neosporni svjetski lider u postavljanju standarda i procedura o zaštiti podataka svih dionika u sustavu zdravstva. Takva praksa osnovni je preduvjet i princip poslovanja kompanije.

Unazad 15 godina podaci IMS-a su dostupni u Hrvatskoj na nacionalnom nivou ili na nivou regionalnih jedinica, te je nemoguće iz IMS-ovih podataka vidjeti promete pojedine ljekarne, lanca ili veledrogerije.
IMS-ova izvješća uvijek iskazuju promet po teritoriju (kvartovi grada, grad, županija) na način da se osigura dovoljan broj ljekarni na određenom području kako ne bi bilo moguće identificirati prodaju pojedine ljekarne.

Projekt izrade nacionalnog izvješća prodaje iz ljekarni prati standarde privatnosti te će ljekarnama koje sudjeluju u projektu osigurati pristup alatu koji omogućava optimiziranje poslovanja ljekarne, uvid u tržišne trendove, uvid u stanje zaliha i poziciju vlastite ljekarne na tržištu na njezinom području.

Suradnja ljekarni s IMS-om je na dobrovoljnoj bazi, a samo ljekarne koje surađuju mogu dobiti povratna izvješća koji mogu ljekarnicima olakšati donošenje važnih odluka što u konačnici povećava profitabilnost i učinkovitost ljekarne, odnosno donosi ljekarnama neizravnu financijsku korist. Iz mnogogodišnjeg iskustva drugih zemalja dokazano je da ovakav model suradnje donosi financijsku korist ljekarnama. U konačnici ljekarnici u Hrvatskoj će po prvi put dobiti pristup informacijama koje će im pružiti podatke o dinamici tržišta i poziciji njihove ljekarne, što će im uvelike olakšati razgovore s dobavljačima.

Globalna prisutnost i ekspertiza IMS-a pridonosi povećanju učinkovitosti čitavog zdravstva u brojnim zemljama, a tome svjedoči činjenica da globalno surađuje sa svim dionicima u zdravstvu (ljekarne, bolnice, proizvođači, veledrogerije, fondovi, vlade itd.) koji su IMS prepoznali kao pouzdanog partnera s najvišim standardima u zaštiti privatnosti podataka.

Na internetskim stranicama Hrvatske ljekarničke komore objavljeno je i Pismo potpore projektu IMS Health

Slanje podataka

Na glavnom - server računalu, na radnoj površini (desktopu) pokrenite program IMS. Ako ikona ne postoji potrebno je napraviti instalaciju programa pokretanjem Instalacije IMS-a

Ako se nakon pokretanja programa pojavi prozor s upitom "Application update..." tj., "Da li želite preuzeti novu verziju?" obavezno odaberite opciju " OK "

Nakon nadogradnje otvorit će se program IMS HEALTH u kojem je potrebno odabrati željeni period za slanje, npr. 01.04.2015.-30.04.2015. , " Mjesečni ", a zatim odabrati opciju " Pošalji " :

Nakon određenog vremena (ovisno o brzini računala, od 20 sekundi do 20 minuta) na ekranu će se pojaviti poruka " Podaci uspješno poslani "
Potvrdite poruku klikom na " U redu ", a zatim zatvorite program klikom na " X "u gornjem desnom uglu ekrana

NAPOMENA: Ako postoji potreba za slanjem podataka prethodnih godina tada je potrebno odabrati željeni period u prethodnoj godini (na primjer od 01. siječnja 2014 do 31. siječnja 2014), odabrati opciju "Mjesečni" te za slanje odabrati opciju "Pošalji"

Automatsko slanje podataka

Ako želite da program sam automatski šalje podatke svakog prvog dana u mjesecu za prethodni mjesec potrebno je pod opcijom "Parametri" aktivirati "Automatsko slanje podataka" te za spremanje odabrati gumb "Spremi":

Provjera uspješno poslanih podataka

Uspješno poslane podatke možete provjeriti odabirom opcije "Dnevnik", nakon toga odabirom željenog perioda te klikom na opciju "Osvježi prikaz"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ed Borel d.o.o. za informatičku djelatnost, CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB, tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082, e-mail: edborel@edborel.hr, radno vrijeme radnim danom od 09:00 do 17:00, 091/2108-648 dežurni telefon za hitne slučajeve vezane uz rad s eReceptima radnim danom od 07:00 - 09:00 i 17:00 do 20:00 te subotom od 07:00 - 15:00

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082