EskulapWin - Kartica vjernosti

Bodovna kartica vjernosti u programu EskulapWin

Uvod
U marketingu općenito kartica vjernosti, lojalna kartica, kartica bodova ili klub kartica je plastična ili papirnata kartica, vizualno sličana kreditnoj ili debitnoj kartice, koja identificira vlasnika kartice kao člana u program lojalnosti. Kartice vjernosti su sustav od modela poslovne vjernosti . U Velikoj Britaniji se obično naziva kartice lojalnosti, u Kanadi nagrade kartice ili kartica bodova, te u Sjedinjenim Američkim Državama ili popust kartice, klub kartica ili nagrade kartice. Kartice obično imaju barkod koji se lako može skenirani.

Uz predočenje kartice, kupac obično ima pravo na bilo popusta na trenutnu kupnju, ili dodjela bodova koji se mogu koristiti za buduće kupnje.

 

 

 

Aktiviranje opcije Kartica vjernosti

Za rad s "Karticama vjernosti" potrebno je u programu EskulapWin aktivirati parametar "Kartice vjernosti" u opciji Sistem -> Opcije i parametri pod opcijom "Kartica vjernosti" :


*spremanje promjena izvršava se odabirom opcije "Spremi"

Pravila za korištenje i stjecanje bodova definiraju se na strani Centralnog registra, a u programu EskulapWin vidljiva su u:

 

Unos kartice vjernosti

Kartice vjernosti kupaca unose se u opciji Receptura -> Blagajna odabirom opcije "Centralni registar -> Kartice vjernosti " (ili u opciji "Centralni registar -> Kartice vjernosti " klikom na gumb "Novi"):

U polje broj kartice barkod skenerom ili ručnim unosom upišite broj s kartice koji dajete kupcu.
Kod unosa podataka kupca, kod tipa kartice "Mame i bebe", ako je djete već rođeno potrebno je upisati datum poroda i Ime djeteta. U protivnom upišite očekivani datum poroda, a program će Vas mjesec dana nakon očekivanog datuma, prilikom obrade kartice upozoriti da je potrebno upisati ime i datum rođenja djeteta:

Upis možete odgoditi 3 puta, nakon čega će program automatski promjeniti tip kartice iz "Mame i bebe" u "Standard".

Nakon upisa podataka kupca, spremanje izvšite odabirom opcije "U redu", nakon čega će se prikazati opcija za ispis "Pristupnice":

Kupac je dužan potpisati pristupnicu, a nakon potpisa, u programu odaberite "Da" za završetak unosa podataka:

Potpisana pristupnica aktivna je nakon potpisa ali postaje neaktivna ukoliko se u roku od 21 dan ne dostavi, tj. ne učita na strani Centralnog registra. U tome slučaju program će Vas prilikom obrade kartice upozoriti da se pristupnica zagubila te da je potrebno ispisati i potpisati novu:

Osim unosa nove kartice, u opciji Receptura -> Blagajna odabirom opcije "Centralni registar -> Kartice vjernosti " moguće je i:

Rad s karticom vjernosti

U programu EskulapWin u trenutku naplate računa na blagajni potrebno je "dohvatiti" podatke za karticu vjernosti kupca na način da u polje "Kartica vjernosti" barkodom skenirate ili ručno upišete broj kartice kupca:

Upisom broja te odabirom opcije "Kartica" ili "U redu" prikazat će se prozor s podacima kartice:


Na prikazu kartice vjernosti vidljivi su sljedeći podaci:

Nakon inicijalnog prikaza podataka kartice vjernosti te odabira jedne od ponuđenih opcija, "Potroši bodove" ili "Nastavi", otvara se naplata računa.
Ako ste odabrali potrošnju bodova, ukupan iznos računa za naplatu biti će umanjen za vrijednost bodova! Umanjen iznos prikazat će se u polju "Bodovi KV":

Iz primjera na slici vidljivo je da je ukupan iznos računa od 126,50 kn umanjen za iznos po kartici vjernosti od 31,25 kn te je za naplatu preostalo 95,00 kn:


NAPOMENA: Na strani Centralnog registra definirana su pravila za stjecanje i korištenje bodova po kartici vjernosti. Isto tako definirani su i artikli koji su u sastavu programa vjernosti pa ukoliko u ljekarni postoji artikl koji nije povezan s Centralnim registrom prikazat će se poruka "Da li je artikl "X" registriran kao OTC lijek?":

Odabirom opcije "Da" za navedeni artikl neće se skupljati bodovi!

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082