EskulapWin -Informacije dobavljaca

Informacije dobavljača o artiklu

Uvod

Opcija informacije dobavljača o artiklu služi za pregled trenutnih informacija artikla kod dobavljača. Od važnijih podataka koje dobavljač prikazuje možemo izdvojiti prikaz:

NAPOMENA: TRENUTNO SAMO DOBAVLJAČ MEDIKA IMA NAVEDENU FUNKCIONALNOST

Aktivacija u programu EskulapWin

Prije aktivacije nove funkcionalnosti potrebno je s Medikom provjeriti da li su za Vašu ljekarnu pristupni podaci ostali isti (korisničko ime, lozinka i šifra ljekarne i ustanove). Isto tako molimo ljekarne koje koriste centralni sustav naručivanja da svakako obavijeste centralnu nabavu kako bi promjena bila paralelno odrađena i na njihovoj strani.
Postupak promjene:
1. u opciji Registri -> Dobavljači pozicionirajte se na dobavljača "Medika", a zatim u pojedinačnom prikazu promjenite podatak "Internet narudžbe" na WS:MEDIKA :


NAPOMENA : Provjerite s Vašim knjigovodstvom da li je potrebno učitati fiskalni broj ili SAP broj računa Medike te po potrebi uključite/isključite parametar " Primka - učitavanje fiskalnog broja računa"

2. Svakako provjerite da li su pristupne šifre od strane Medike ispravne na način da se u opciji Registri -> Dobavljači pozicionirate na dobavljača " Medika ", a zatim odaberete opciju " Postavke za internet naručivanje " i promjenite ako je potrebno:

3. Nakon promjena postavki učitajte novi katalog dobavljača na način da u opciji Registri -> Dobavljači pozicionirate na dobavljača "Medika", odaberete opciju "Usporedne šifre", a zatim klikom na opciju "Internet" učitate novi katalog.
NAPOMENA: Ako se prilikom učitavanja kataloga prikaže greška, vjerovatno je neki od pristupnih podataka pogrešan. U tome slučaju s dobavljačem Medika svakako provjerite postavke koje su opisane pod rednim brojem 2 ovih uputa.

Prikaz informacija dobavljača

Prikaz informacija dobavljača o artiklu moguće je prikazati u sljedećim opcijama programa:

 1. U opciji Receptura->Blagajna za pozicionirani artikl u izborniku artikala
  - nakon upisa uzorka za pretraživanje lokalnog registra artikla pozicionirajte se na željeni artikl, a zatim odaberete opciju "Raspoloživost":  Ukoliko je odabrani artikl povezan s katalogom dobavljača program će prikazati detalje artikla:
  Na detaljnom prikazu artikla osim pregleda podataka moguće je odabirom opcije "Naruči" postaviti artikl na listu za narudžbu:
  Ako pozicionirani artikl nije povezan s dobavljačem, prikazat će se poruka: "Artikl nije povezan s katalogom Medike. Želite li ga povezat?":  Kako bi se provjera nastavila odaberite opciju "Poveži" te povežite artikl s katalogom dobavljača ili odabirom opcije "Odustani" prekinite započetu provjeru.

 2. U opciji Receptura->Blagajna za pretraživanje kompletnog kataloga dobavljača
  - nakon upisa uzorka za pretraživanje artikla odaberite opciju "Dobavljač":  Program će prikazat opciju "Pitaj dobavljača Medika" s rezultatima pretrage prema upisanom uzorku naziva artikla:


  U prikazanoj opciji program se pozicionira na prvi artikl koji odgovara zadanom uvjetu. Ukoliko inicijalna pretraga ne zadovoljava vaše traženje, moguća je pretraga po jednom ili više filtera prikazanih u zaglavlju opcije (naziv, generika, atk, proizvođač, kat.br. i sinonim).
  Filtriranje se izvodi upisom uzorka u željeno polje za filtriranje te klikom miša u prazno polje pored, tj. postavljanjem "kvačice". Na primjer ako želite vidjeti sve artikle koji sadrže generički naziv "Amoksicilin" potrebno je postaviti filter po generici (Amoksicilin), a maknuti filter po nazivu artikla.
  Nakon filtriranja, tj. nakon prikaza traženog artikla, dvostrukim klikom miša ili pozicioniranjem na artikl te odabirom opcije "Detaljno" program će prikazati detaljan prikaz artikla na kojem je osim pregleda podataka moguće odabirom opcije "Naruči" postaviti artikl na listu za narudžbu.

 3. U opciji Dokumenti -> Za naručiti
  - odabirom opcije "Dobavljač" omogućena je pretraga kompletnog kataloga dobavljača, a klikom desne tipke miša na željeni artikl s popisa za naručiti, a zatim odabirom opcije "Raspoloživost" program će prikazati detaljan prikaz artikla:


 4. U opciji Izvještaji -> Pregled izlaza robe
  - odabirom opcije "Dobavljač" omogućena je pretraga kompletnog kataloga dobavljača, a klikom desne tipke miša na željeni artikl s popisa za naručiti, a zatim odabirom opcije "Raspoloživost" program će prikazati detaljan prikaz artikla:


 5. U opciji Registar -> Dobavljači - Usporedne šifre
  - klikom desne tipke miša na željeni artikl s popisa za naručiti, a zatim odabirom opcije "Raspoloživost" program će prikazati detaljan prikaz artikla:

 

Učitavanje računa dobavljača Medika

Aktiviranjem nove funkcionalnosti dobavljača Medika promjenjen je i prikaz učitanih, tj. neučitanih računa s interneta na način da su učitani brojevi računa prikazani kao nekativni:

Neaktivni računi su i dalje dostupni za učitavanje, samo će Vas program u trenutku odabira već učitanog upitati:
"Odabrali ste primku koja je već učitana? Da li želite nastaviti? "

NAPOMENA: Ako se prilikom učitavanja računa prikaže greška ili traženi računi nisu vidljivi, vjerovatno je neki od pristupnih podataka pogrešan. U tome slučaju s dobavljačem Medika svakako provjerite postavke u opciji Registri -> Dobavljači pozicioniranjem na dobavljača " Medika ", a zatim odabirom opcije " Postavke za internet naručivanje "

Pristup podacima na stranicama dobavljača

Medika je na svojim internetskim stranicama ugradila funkcionalnosti koje će Vam pružiti brzu i potpunu informaciju o artiklima u njihovom asortimanu, omogućiti dohvat Vaših faktura u pdf formatu, dati informaciju o financijskom stanju Vaše ljekarne u njihovim poslovnim knjigama te, zadnje ali ne najmanje važno, omogućiti znatno brži (praktično trenutni) odgovor na poslanu internetsku narudžbu.

Informacije o artiklima koje će Vam biti dostupne u svakom trenutku su:

Novim funkcionalnostima u svakom trenutku bit će Vam dostupna mogućnost dohvata svih faktura Vaše ljekarne u zadnjih 30 dana u pdf formatu čime će se ukloniti potreba reklamiranja gubitka ili neisporuke popratne dokumentacije (račun/otpremnica) uz isporučenu robu. Pdf fakture će Vam na ovakav način biti dostupne za dohvat i tiskanje prema Vašim potrebama. Pregled financijskog stanja Vaše ljekarne uključuje dohvat financijske kartice Vaše ljekarne u poslovnim knjigama Medike, odnosno dohvat Izvoda otvorenih i zatvorenih stavaka u svakom trenutku tijekom godine.

Informacije o artiklima, Pdf fakture i financijske informacije bit će Vam dostupne na web adresi https://webnar.medika.hr/ uz odgovarajuće korisničko ime i lozinku.
Korisničko ime i lozinku možete vidjeti u programu EskulapWin, u opciji Registri -> Dobavljači pozicioniranjem na dobavljača " Medika ", a zatim odaberom opcije" Postavke za internet naručivanje "

 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082