Nabavne akcije po dobavljaču

Definiranje nabavne akcije po dobavljaču

Definiranje prodajnih akcija na strani Centralnog registra izvodite u opciji Planiranje -> Definiranje nabavne akcije po dobavljaču odabirom opcije "Novi".
Za definiranje nove prodajne akcije potrebno je upisati sljedeće:

Nakon upisa osnovnih podataka akcije, odabirom opcije "Ljekarne" potrebno je "rasporediti" iznose akcija po ljekarnama. Spremanje akcija izvodi se odabirom opcije "Izlaz", a zatim knjiženjem.

Akcije se nakon knjiženja mogu učitati u ljekarničkim jedinicama u opciji Dokumenti -> Narudžbe -> Iz akcija odabirom opcije "Nove akcije". U novoučitanoj akciji vidljivi su osnovni podaci, a to su na kojeg se dobavljača odnosi akcija, opis akcije, dani vezivanja, trajanje akcije, ukupan iznos potreban za ostvarenje akcije te već ostvareni tj. naručeni iznos u vrijeme trajanja akcije.

U pojedinačnom prikazu akcija osim gore navedenih osnovnih podataka ovdje su vidljivi i artikli na koje se odnosi prodajna akcija. Upisom količina za naručiti automatski se osvježava polje "Razlika" u kojoj je u svakom trenutku vidljiv ukupan iznos preostao za narudžbu. Nakon upisa željenih količina te odabirom opcije "Naruči" možete odabrati želite li artikle dodati na listu za narudžbi ili direktno stvoriti narudžbenicu prema dobavljaču.

Nakon unosa primke (s datumom računa unutar kojeg traje akcija) u pojedinačnom prikazu opcije iz akcija moguće je vidjeti "Naručeni iznos" te razliku tj. ostatak potreban za ostvarenje nabavne akcije.

Unos primke:

Ostvarenje akcije:

Postupak naručivanja potrebno je ponavljati sve do kraja trajanja akcije dok iznos "Naručeno" ne bude isti kao i iznos "Ukupno", tj. kada "Razlika" bude 0,00.

 

Ostvarenje nabavne akcije

Ostvarenje prodajne akcije možete vidjeti u opciji Izvješća -> Ostvarenje nabavne akcije po dobavljaču:

 

 

 

 

 

 

 

 Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082