Centralni partneri - maloprodajni kupci s popustom

Uvod

Maloprodajni kupci s popustom su zaposlenici određenog poslovnog partnera ljekarničke ustanove s kojim ste dogovorili određeni popust za maloprodajne račune. Popust je moguće odrediti za određene skupine te do određenog maloprodajnog iznosa artikala.

Rad s partnerskim maloprodajnim kupcima na strani Centralnog registra

1. Unos poslovnog partnera za kojeg će njegovi zaposlenici imati povlastice u maloprodaji
- novog partnera dodajete u opciji Registri -> Partneri odabirom opcije "Novi". Osim standardnih podataka partnera, u polje "Popust" potrebno je upisati iznos popusta koji će se koristiti na maloprodajnim računima.
Nakon upisa popusta potrebno je odabrati za koje vrste artikala te do kojeg maloprodajnog iznosa će se koristiti popust. Vrste artikala odabirete klikom miša u željeno polje, a zatim u polju "Maksimalna MP cijena" upisujete maksimalnu maloprodajnu cijenu artikla za koju će vrijediti popust:

Primjer na slici prikazuje sljedeće:

Postavljanje gore navedenih oznaka (Pomagalo, Rx, BRx...) na Centralnom registru izvodi se u opciji Registri -> Centralni registar na način da označite artikle i kliknite na jednu od željenih opcija "Pomagalo", "Rx", "BRx" ili "BR":

2. Unos maloprodajnih kupaca željenog partnera
- u opciji Registri -> Povlašteni maloprodajni kupci odabirom opcije "Novi" dodajte podatke kupca. Osim osnovnih podataka kupca, obvezno dodajte podatak "Partner", tj. na kojeg partnera se odnosi maloprodajni kupac:

 

Rad s maloprodajnim kupcima poslovnih partnera u programu EskulapWin

Rad s maloprodajnim kupcima poslovnih partnera u programu EskulapWin izvodi se u opciji "Blagajna". Ako se nakon unosa željenih stavaka računa, u trenutku naplate kupac predstavi kao zaposlenik partnera s kojim Vaša ustanova ima sklopljen ugovor o povlaštenoj kupnji, potrebno je odabrati opciju "Popust":

Na novootvorenom prozoru odaberite opciju "Kupac s popustom ", a zatim odaberite "Poslodavca/Organizaciju" čiji je kupac zaposlenik. Zaposlenika odabranog partnera (kupca s popustom) možete potražiti upisom broja oznake u polju "Oznaka zaposlenika/Člana" ili upisom prezimena i imena u polje "Prezime i ime", a zatim klikom na ikonu za pretraživanje. Nakon odabira kupca, u polje Popust upisat će se definirani popust Poslodavca/Organizacije s centralnog registra:


Odabirom opcije "U redu" program će obračunati popust unešen s centralnog registra, a u trenutku naplate ispisati dva primjerka maloprodajnog računa.
Jedan račun dobiva kupac, a drugi nakon što ga kupac potpiše, ostaje u ljekarni. Kupac potpisom potvrđuje da je zaposlenik/član odabranog Poslodavca/Organizacije:

NAPOMENA: Ako zaposlenik nije pronađen po broju člana ili po imenu i prezimenu, potrebno ga je dodati odabirom opcije "Novi kupac" te upisati njegove podatke:

Nakon upisa podataka kupca, spremanje izvšite odabirom opcije "U redu", nakon čega će se prikazati opcija za ispis "Pristupnice":

Kupac je dužan potpisati pristupnicu, a nakon potpisa, u programu odaberite "Da" za završetak unosa podataka:


 


Ed Borel d.o.o. CMP Savica Šanci 131, 10000 ZAGREB
tel: (+385 1) 24 09 070, tel: (+385 1) 24 06 083, fax: (+385 1) 24 06 082